De voedselketen moet duurzamer. Ook Yara in Sluiskil draagt daaraan haar steentje bij met de ontwikkeling van groene meststoffen. Maar…, waarom duurt dit traject eigenlijk zo lang? En wat gaat een boer er uiteindelijk van merken? Gijsbrecht Gunter, communicatiemanager bij Yara Sluiskil, sluit op 14 februari om 20.00 uur in de Yara webinar aan om uitleg te geven over de vooruitgang en innovaties die Yara boekt op dit gebied.
Wat is groene kunstmest nou precies en hoe wordt dit geproduceerd? En hoe werkt Yara in Sluiskil eraan om CO2-emmissies te reduceren? In de webinar op 14 februari 2024 gaan we dieper in op onder andere de ontwikkeling van blauwe ammoniak en groene waterstof als input-factoren voor de productie van meststoffen voor de voedselketen. Gijsbrecht Gunter geeft een unieke inkijk in hoe Yara in Sluiskil het thema duurzaamheid bekleedt.
Duurzaamheid en stikstofproblematiek
Het Europese en landelijke stikstofbeleid daagt boeren uit om duurzamer te werken. Yara erkent deze uitdaging en zet zich in om praktische oplossingen te bieden. De webinar richt zich op de ontwikkelingen binnen de productie van groene kunstmest als een duurzaam alternatief met speciale focus op de boer; want wat heeft hij/zij er nou uiteindelijk aan om groene meststoffen te gaan gebruiken?
Blauwe ammoniak voor duurzame landbouw
Een andere innovatie is de productie van blauwe ammoniak. Door het efficiënte gebruik van stikstofbronnen draagt blauwe ammoniak bij aan duurzamere landbouw. De webinar zal dieper ingaan op de voordelen van blauwe ammoniak en hoe boeren hiervan kunnen profiteren.
Groene waterstof als duurzame energiebron
Om de duurzaamheidsinspanningen te versterken, is Yara Sluiskil ook betrokken bij de ontwikkeling van groene waterstof. Deze hernieuwbare energiebron kan niet alleen worden gebruikt in de productie van groene kunstmest, maar ook als duurzame energiebron voor elektriciteit. Dat begint bij de ontwikkeling van groene ammoniak.
Anders dan de conventionele, op fossiele brandstoffen gebaseerde ammoniakproductie, maakt groene ammoniak gebruik van hernieuwbare energiebronnen. Yara Sluiskil investeert intensief in technologieën die groene ammoniak mogelijk maken, wat niet alleen de ecologische voetafdruk verkleint, maar ook de afhankelijkheid van niet-hernieuwbare bronnen vermindert.
Webinar Groene meststoffen op 14 februari
De webinar op 14 februari (20.00 – 21.00 uur) is een uitgelezen kans om meer te leren over de ontwikkelingen op het gebied van groene kunstmest en hoe boeren kunnen bijdragen aan een duurzamere landbouwsector. Inschrijven kan via deze link.