De European Protection Association (ECPA) zal vanaf nu opereren als CropLife Europe. Met de naamsverandering komt ook een uitbreiding van haar mandaat, dat naast gewasbeschermingsmiddelen ook digitale en precisielandbouw, plantenbiotechnologische innovatie en biopesticiden zal omvatten.
De lancering van CropLife Europe komt er nu de beleidsmakers van de Europese Unie steeds vaker een beroep doen op het agro-voedselsysteem om over te stappen op een duurzamer model. “Wij geloven dat dit het best kan bereikt worden door een holistische aanpak”, reageert Géraldine Kutas, directeur-generaal van CropLife Europe.
Verbeterde landbouwpraktijken
“Een wendbare vereniging met een groot aantal technologieën onder één dak, zal beter uitgerust zijn om de geïntegreerde oplossingen te vertegenwoordigen die nodig zijn om duurzame landbouw te leveren en te reageren op de snel veranderende eisen van de samenleving en de zich ontwikkelende beleidskaders”, gaat Géraldine Kutas verder.
Volgens CropLife Europe kan de productie van voldoende voedsel, op een duurzame manier, niet bereikt zijn door de oplossingen voor de landbouwers te beperken. “In plaats daarvan moeten we de ontwikkeling van nieuwe, betere oplossingen en verbeterde landbouwpraktijken versnellen, waarbij meer technologie is gebruikt om ons voedsel te produceren met minder middelen”, klinkt het.
Daarom zullen de leden van CropLife Europe blijven investeren in onderzoek en ontwikkeling, waarbij de focus op innovatie wordt uitgebreid om de productie van voedsel voor iedereen op een eerlijke en duurzame manier te ondersteunen.
Duurzamere landbouw realiseren
“De Green Deal van de Europese Commissie is een echte revolutie”, aldus CropLife Europe’s nieuwe voorzitter Livio Tedeschi (BASF). “Samen met de Europese ‘Farm to Fork’-strategie en de Biodiversiteitsstrategie voor 2030 biedt dit ons allen een grote kans om een duurzamere landbouw te realiseren, ervoor te zorgen dat Europa de verwezenlijking van de VN-doelstellingen voor duurzame ontwikkeling ondersteunt en de voedselzekerheid versterkt, niet alleen in Europa, maar wereldwijd.”
“We willen dan ook dat onze industrie deel uitmaakt van de oplossing”, reageert Livio Tedeschi. “Wij zullen onze rol spelen en hopen dat andere belanghebbenden zich bij ons zullen aansluiten om deze cruciale thema’s aan te pakken.”
Onderwerpen CropLife
De uitgebreide CropLife Europe-organisatie zal een breder scala aan onderwerpen omvatten, die een completer beeld geven van de moderne landbouw en het aanbod van haar leden:
- Gewasbeschermingsmiddelen en biopesticiden die gebruikt zijn in biologische landbouw, in natuurbehoud (low till, no till), agroforestry en conventionele landbouwmodellen.
- Precisie- en digitale toepassingen die het mogelijk maken om de minimale hoeveelheid product op de juiste plaats en op het juiste moment te leveren.
- Plantaardige biotechnologische eigenschappen die toelaten gewassen in moeilijke omstandigheden met minder middelen te laten gedijen of die een groter voordeel opleveren in de voeding van mensen.
Bron: Vilt