Dewulf, een bedrijf dat zich bezig houdt met machines voor de teelt van aardappelen en wortelgewassen, zet ook dit jaar weer in op een mix van machines en ruimte voor interactie. Op hun stand van de Agritechnica 2023 is een kistenvuller, pootmachine, aardappel- en wortelrooier te vinden.
Met de MB 34 heeft Dewulf een nieuwe kistenvuller
Dewulf presenteert op de negentiende editie van Agritechnica de opvolger van de Miedema MB 33 voor het eerst aan het grote publiek. Het nieuwe uiterlijk is niet de enige aanpassing. Zo is deze machine volledig elektrisch aangedreven en is het geschikt voor kistlengtes van 120 tot 260 centimeter. Men kan via het 4,3 inch-scherm, bekend van de ML 80-reeks, kan bijvoorbeeld de productdetectie-afstand instellen. De vulband, die voorzien is van stuursnaren, kan afhankelijk van de vulcapaciteit proportioneel verplaatst worden. De bekende punten van de MB-serie zoals productvriendelijkheid, capaciteit en een laag energieverbruik zijn ook aanwezig in deze machine.
Certa 40 Integral van Dewulf
De nieuwe machine binnen de poottechniek van Dewulf, de Certa 40 Integral, is ook aanwezig op de stand. De machine combineert grondbewerking, poten en aanaarden in één en dezelfde werkgang. Het wordt geleverd met verschillende onderdelen.
Negen wielen voor de frees dragen het gewicht van de machine en zorgen voor automatische werkdiepteregeling. Daardoor geven ze voldoende draagvermogen, ook in lichte en/of losse grond.
De frees is een vervolg op de SC 300 Compact. De nieuwe ketting is daarbij van goede kwaliteit en de rotoras is uitgerust met dikkere flenzen. De frees is voorzien van een hoeksensor op de achterklep, die de cilinders van de negen diepteloopwielen aanstuurt.
De bovenbouw van de machine, in casu de 3,5-ton-bunker en de pootelementen, vormen één geheel en zijn optioneel uitgerust met weegcellen. De pootelementen zijn een aangepaste versie van bekende CP elementen. Zo is het pootkanaal verstelbaar afhankelijk van de knolgrootte en wordt elk pootelement afzonderlijk hydraulisch aangedreven. Op deze manier kunnen er eenvoudig sproeipaden gemaakt worden en kan er variabel gepoot worden.
De geulentrekkerbalk is opgehangen in een parallellogram, die voorzien is van cilinders. Zo kan de gebruiker de pootdiepte vanuit de cabine instellen.
De aanaardschijven, elk met een diameter van 410 millimeter, komen per schijf op een verende arm. De schijven zijn per twee rijen bevestigd op een centrale koker door middel van een topstang, waarbij de druk op die schijven aan de zijkant ingesteld kan worden.
De volledige besturing, van controller tot software, is ISOBUS. Dit systeem kan met een 12-inch Topcon-touchscreen en -joystick meegeleverd worden.
Enduro: kruisbestuiving van knowhow en innovatie
Dewulf neemt met de Enduro ook zijn vierrijige zelfrijder op banden mee, die tevens drie-asser is. De rooier vormt een combinatie van ervaringen in de rooitechniek en nieuwe technologie. Zo combineert de machine onder meer zeefcapaciteit met een traploos instelbare hellingsgraad op de reinigingsmodule. Met een spectrum tussen nul en twaalf graden kan de chauffeur vanuit de cabine inspelen op de gewenste reinigingscapaciteit van deze module. De axiaalmodule heeft verder een grote flexibiliteit. Aangezien de gebruiker deze onder elke hellingshoek kan bypassen. De tweedelige bunker heeft een inhoud van ruim negen ton. Verder kan de machine dankzij de Soil-Saver technologie een bodemdruk voorleggen van maximaal 1,8 kilogram per cm². De Enduro rooit met behulp van een control unit, N-Joystick en een scherm.
P3K Profi
De eenrijige gedragen klembandrooier met afvoerelevator, P3K Profi, geeft met zijn aparte dwarsband onder de messen een kleinere valhoogte van het product en een goede vulling van de driedelige afvoerelevator. De driepuntsgedragen klembandrooier is uitgerust met de ‘Gearbox Drive’, waarbij twee robuuste tandwielen voor synchronisatie van de messen zorgen. Dit verhoogt capaciteit terwijl het eindproduct gewaarborgd blijft.
Over Dewulf
Dewulf houdt zich bezig met landbouwmachines voor de teelt van aardappelen en wortelgewassen. Het bedrijf heeft drie vestigingen in België, Nederland en Roemenië en houdt zich bezig met de ontwikkeling en productie van landbouwmachines voor grondbewerking, het poten, oogsten, inschuren, sorteren en transporteren van aardappelen en groenten.
Dewulf kunt u bezoeken bij de Agritechnica op stand G23 in Hal 25.
Bron: Dewulf